Zaterdag, !# februari,16u, 1600km op de teller.

Een zonnetje als een spotlight op de GoldenGateBridge. Honderden mensen met de camera in de aanslag, een magisch entree in San Fransisco, mijn eindbestemming. Een extreem groot contrast met de voorbije weken, van Country-life naar citytripper

Ondertussen ben ik al drie dagen in deze stad. Een stad waar je volledig kopje ondergaat en plots deze blog een beetje verwaarloos, waarvoor mijn excuses.

San Fransisco, wolkenkrabbers druk verkeer, daklozen met winkelkarretjes vol brol en plastiek zakken, flitsende fietsers en vanalles teveel. Een stad waar je niet op uitgekeken raakt, Chinatown, Japantown, Italian Town, allemaal buurten die een stad op zichzelf zijn. Plaatsen waar je eindeloos kan ronddwalen, lekker kan eten, shoppen en vooral heel veel zien. Soms erg moeilijk om het kaf van het koren te scheiden en op de juiste plekjes te geraken.En dan heb ik het nog niet over de wegen gehad. 17% steile wegen midden in t stad, die zelfs voor een getrainde fietser als mezelf moeilijk te temmen zijn.

Gisteren een fietstocht gedaan van 65 km doorheen de stad, boeiend en heerlijk fietsen met een vrolijk zonnetje en in Belgisch gezelschap. Jurgen en Heather zijn mijn San Fransisco-connectie. Een West-Vlaming en een Amerikaanse die nu vrijdag trouwen, net op de dag dat ik terug naar ons Belgenlandje vlieg. Spannend, allemaal.